Тунець є рекордсменом серед морепродуктів за вмістом корисних Омега-3 жирних кислот.
Ця риба має важливе промислове значення і за популярністю займає друге місце в світі серед всіх видів морепродуктів, після креветок. А найбільшим споживачем цієї риби по праву вважається Японія, якій на рік потрібно близько 43 тисячі тонн.
М'ясо тунця має вишуканий ніжний смак і вважається дуже поживним продуктом, багатим білком і гемоглобіном. У Франції його порівнюють з парною телятиною. Тунець використовують для приготування супів, різноманітних салатів і гарячих овочевих страв. Його запікають, смажать, тушкують, готують на пару, солять, коптять. Японці саме з тунця вважають за краще готувати знамениті суші, так як вважається, що ця риба не схильна до зараження паразитами.
Величезною популярністю в усьому світі користуються консерви з тунця. Рибку консервують у власному соку, оливковому або іншому рослинному маслі. Це вже самостійна закуска, яку можна доповнити і вигідно відтінити соком лимона, оливками та зеленню. Консервовану рибу часто додають в овочеві салати, або використовують для приготування інших страв, наприклад, начинок для пирогів, піци.
Тунець «Морська колекція» - консервують у власному соку, оливковому або іншому рослинному маслі. Тунець «Морська колекція» додають в овочеві салати, або використовують для приготування інших страв, наприклад, начинок для пирогів, піци. Натуральний збалансований продукт, випускається в двох видах: «шматочками» і «для салатів».
 |
|
Інгредієнти: Тунець в олії «Морська колекція» – 185 г Помідори черрі - 5 шт. Каперси - 2 ст.л. Солодкий перець - 1 шт. Зелена цибуля і листя салату
|
Заправка: Оливкова олія - 3 ст.л. Сік лайма - 1 ст.л Соєвий соус - ½ ст.л. Кунжутне масло -½ ч.л. Гірчиця - ¼ ч.л. Кріп – 2 гілочки Сушений перець чилі - за смаком
|
Спосіб приготування:
Порізати перець навпіл і запекти близько 10 хв. у духовці, розігрітій до 200 градусів. Змішати інгредієнти заправки з подрібненим кропом, приправити сіллю і сушеним перцем чилі. Покласти в салатник каперси, нарізані четвертинками помідори, тунець і нарізану зелену цибульку. Перемішати з 2/3 заправки. Начинити половинки перцю, викласти їх на листя салату і полити заправкою.
«Морська колекція» бажає Вам приємного апетиту!
 |
|
Інгредієнти: Тунець для салатів у власному соку «Морська колекція» – 185 г Червона цибуля - ½ шт. Огірок - 1 шт. Грейпфрут - 1 шт. Листя салату - 150 г
|
Соус: Мед - 2 ст.л Соєвий соус - 3 ст.л. Гірчиця - 1 ч.л. Оливкова олія - 3 ст.л. Чорний мелений перець - за смаком
|
Спосіб приготування:
Листя салату порвати, викласти в салатник і акуратно змішати з тунцем. Грейпфрут очистити, вирізати м'якоть і розрізати на пластинки. Огірок і цибулю нарізати тонкими кільцями і додати до тунця. Соус: змішати мед, соєвий соус, гірчицю, оливкову олію і сік який залишився від грейпфрута. Заправити салат соусом і подати на стіл.
«Морська колекція» бажає Вам приємного апетиту!
 |
|
Інгредієнти:
Тунець у власному соку «Морська колекція» – 185 г
Мариновані огірки - 5 шт.
Солодкий перець - 1 шт.
Солодка цибулина - ½ шт.
Зубчик часнику - 1 шт.
Майонез - 50 мл
Кетчуп - 1 ч.л.
Хліб для тостів - 5 скибочок
Спосіб приготування:
Дрібно нарізати огірки, цибулю і солодкий перець, змішати з тунцем. Подрібнений часник, майонез і кетчуп додати в тунець і овочі. Викласти на підсмажені тости.
«Морська колекція» бажає Вам приємного апетиту!
|